Kunstnerne foran

ABK er tidlig ute, sa ordfører Lene Conradi ved åpningen av Årets Vårslepp. Før ordførerne i de respektive kommunene var kommet ordentlig i gang med sammenslåingen hadde kunstnerne visket ut kommunegrensene. Og nå er de på banen flere uker før kommunen arrangerer sin årlige kulturfestival.

Når Røyken- og Hurumkunstnerne allerede er innlemmet i ABK, var det bare naturlig at ordførerne Eva Norén Eriksen og Monica Vee Bratlie også var invitert. Røykenordføreren har nettopp delt ut Kongens fortjenstmedalje til Vivian Zahl Olsen. Både Conradi og Norén Eriksen føler de har en bit av den kjente tegneren opprinnelig fra Asker, men som nå bor på Båtstø. Ordfører Vee Bratlie har Holmsbu billedgalleri og Holmsbu kirke med seg i kultursekken som et trekkplaster for å bevege trauste Askerbøringer til et besøk hos huringene.  

Ordførerne Eva Norén Eriksen, Monica Vee Bratlieog Lene Conradi deltok på åpningen av Vårslepp 2018 i Heggedal.

Ordførerne Eva Norén Eriksen, Monica Vee Bratlieog Lene Conradi deltok på åpningen av Vårslepp 2018 i Heggedal.

Rundt 100 besøkende ga seg god tid under vernissasjen i Kunstfabrikkens galleri i Åmotveien 2 torsdag kveld. De ga uoppfordret uttrykk for at utstillingen holder et høyt nivå, noe som også kom til uttrykk i salget. Sauene ULLa og ULLrik fortalte om tegne- og malekonkurranse for barn og Pokerskinn spilte musikk med lokale varianter i tekstene.

ULLa og ULLrik ønsker velkommen til tegne- og malekonkurranse. De lover fine premier.

Etter vernissasjen hadde ABK-medlemmene en intern fest med gjester der Kai Eide Band fra København spilte til stor begeistring for de som var med på konserten. 

Program:
Fredag 27. april kl 1500-1800 Åpen utstilling
Lørdag 28. april kl 1200-1300 Opera Ved Marita og Stiliyan Menchev fra Asker stasjon via toget til Åmotveien 2 i Heggedal
Lørdag 28. april kl 1300-1500 ULLa og ULLrik inviterer til tegne- og malekonkurranse for barn i skolepliktig alder
Lørdag 28. april kl 1300-1800 Åpen utstilling
Søndag 29. april kl 1200-1700 Åpen utstilling
Søndag 29. april kl 1630-1700 ULLa og ULLrik deler ut premier etter konkurransen

Vivian Zahl Olsen signerer sin bok Et liv med blyant og pensel.