Kristin Irén Dijkman

Jeg startet min kunstneriske karriere som musiker og pedagog etter 7 års musikkstudier ved ”Die Hochschule für Musik und darstellende Kunst der Stadt Wien” i Østerrike. Senere tok jeg pedagogisk Seminar ved Norges Musikkhøyskole i Oslo og spesialiserte meg i Suzukimetodikk ved musikkhøyskolene i Malmø og Gøteborg.

Parallelt utviklet jeg meg som billedkunstner og tok min billedkunstneriske utdanning ved bl a. høyskolen på Järna, Stockholm, og jeg gikk også i lære hos professor Jan Valentin Sæther (tidligere professor ved Kunstakademiet i Oslo) og kunstnerne Per T. Lundgren og Jan-Ove Tuv. Min grunnutdanning i skulptur har jeg fra Järna.

Atelier / studio

Vollenveien 95
mellom Heggedal og Vollen

Kontakt

Telefon: 917 65 754
E-post: se hjemmeside
Nettside: www.dijkmanske.no/Galleri

I billedkunsten er jeg nærmest klassisk figurativ. Jeg maler hovedsakelig i olje, på lerret av lin. Jeg maler som oftest etter levende modell. Temaene for bildene mine henter jeg fra livet selv. Mitt ønske er at de skal spore til refleksjon og berøre mine medmennesker på et dypere plan. Jeg er opptatt av å formidle gjenkjennelsens øyeblikk, og ønsker at mitt publikum skal la seg berøre av denne gjenkjennelsens kunst.

Mitt arbeid med kleberstenskulpturer begynte som en lek med små abstrakte former, men gjennom studier, erfaring og etter hvert kunnskap, har de tatt mer og mer en figurativ form.

Med stenens form som utgangspunkt søker jeg å finne vakre, gode og interessante former, ikke bare visuelt, men former som er gode å ta i, som er gode å holde i. Samtidig skal den ferdige skulpturen ha et uttrykk, den skal fortelle noe, den skal berøre. Alle mine kleberstenskulpturer er unike, de er laget for hånd, uten bruk av motorisert verktøy.